Мъфини с леберкез и горчица
Порции:
За 24 малки или 12 големи бр. мъфини
Продукти:
3 яйца
2 с.л. брашно
5 с.л. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 с.л. едрозърнеста горчица
50 г. сирене
100 г Леберкез Тандем, нарязан на кубчета
100 г твърд кашкавал, нарязан на кубчета
Приготовление:
В купа се слагат яйцата, олиото, горчицата и киселото мляко. Към киселото мляко предварително се добавя содата и се разбърква. Добавят се натрошеното сирене и парченцата Леберкез.Всичко се разбърква с лъжица. Кубчета кашкавал се смесват с брашното и се добавят заедно с него към сместа. Сместа се разбърква внимателно и не много продължително. Тавата за мъфините се намазва с масло или маргарин и тестото се разпределя в нея. Фурната се нагрява на 220 ْС и мъфините се пекат около 20 мин. или докато станат златистокафяви.
Тази рецепта се приготвя бързо, не е диетична, но пък е изключително вкусна. Мъфините са подходящи, както за основно ястие, така и за предястие.