Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай
Начало Рецепти Предястия и салати Пълнени чеснови гъби

Пълнени чеснови гъби

Пълнени чеснови гъби

Изпълнете рецептата с:

Шунка "Бохеми"

Продукти за 2 порции:

• 8 големи гъби
• 75гр. масло
• 1 глава лук, нарязан
• 1 скилидка счукан чесън
• 150гр. шунка “Бохеми”
• 75гр. галета
• 1 яйце
• 5 с.л. нарязан пресен магданоз
• 1 с.л. прясна мащерка
• сол и черен пипер

Приготовление:

1. Фурната се нагрява на 190° С. Пънчета на гъбите се отстраняват внимателно и се нарязват на малки кубчета.
2. Половината от маслото се разтопява в голям тиган и в него се слага лука и се готви, докато омекне. Добавя се чесъна, нарязаните пънчета и шунката, и се готви още 2-3 мин., като се бърка непрекъснато.
3. Сместа се прехвърля в купа и към нея се добавят галетата, яйцето, магданоза и мащерката.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
4. Останалото масло се разтопява и с него се намазват шапчиците на гъбите и се подреждат в тава за печене. Гъбите се пълнят с приготвената смес и се пекат 20-25 мин. или докато станат златисти.

5. Украсяват се със стръкчета магданоз и се сервират веднага.

Скрий коментарите
Коментари:
Добави коментар