Салата от печен деликатес, авокадо и грейпфрут
Продукти за 4 порции:
• 220гр. печен деликатес Тандем
• 2 бр. авокадо
• 2 бр. розови грейпфрути
• 500гр. рукола
• сок от 1 лимон
• Балсамов оцет
• зехтин
• сол
• черен пипер
За дресинга:
1. Смесват се 3 лъжици зехтин, 2 лъжици балсамов оцет, сол и черен пипер.
Приготовление:
1. Печеният деликатес се нарязва на лентички.
2. Руколата се накъсва. Авокадото се обелва и нарязва.
3. Грейпфрутите се обелват, като се отстранява ципата и се нарязват на кубчета.
Всички продукти се слагат в купа за салата и се овкусяват с лимоновия сок и дресинга.