Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай

Брускети

Брускети

Изпълнете рецептата с:

Филе Елена

Продукти за 6 порции:

• 3 филийки хляб, предварително разрязани наполовина
• 4 парчета шпеков колбас “Търново” Тандем
• 4 парчета Сушеница Тандем
• 2 парчета пастърма Тандем, тънко нарязана
• 2 броя тънко нарязани парчета врат “Тракия” Тандем
• 4 броя тънко нарязана Панагюрска луканка Тандем
• 4 броя тънко нарязани парчета филе “Елена” Тандем
• 2 глави копър с грудката
• 4 броя чери домати (малки)
• 4 парчета моцарела (125гр.), нарязани с дебелина 1 см
• 1 чаена лъжица лимонов сок
• зехтин

Приготовление на брускетите:
1. Филийките хляб се намазват от двете страни със зехтин и се натъркват с чесън.
2. След това се запичат за 10-15 мин. в сгорещена фурна до 200° С.

Гарниране на брускетите:
3. Двете грудки копър се разрязват на две половинки по дължина с дебелина около 1 см. Листата на копъра се запазват. Разрязаните парчета копър се слагат във вряща вода за 8-10 мин., докато станат крехки.
4. Изцеждат се и се поръсват с 1 с. л. зехтин и 1 ч. л. лимонов сок.
5. Свареният копър се разделя на осем равни части, които се поставят по равно върху четирите брускети.
6. След това две от брускетите се гарнират с по две, тънко нарязани парчета колбас “Търново” и по едно парче пастърма. Поръсват се с отделените листа копър и малко зехтин. Други две брускети се гарнират с парчетата врат “Тракия” и Сушеница.
7. Върху останалите две брускети се нареждат по две парчета моцарела, които предварително са поръсени с няколко капки лимонов сок и зехтин. Добавят се парчетата филе “Елена” и Панагюрска луканка и се аранжират
с чери доматчета.

Скрий коментарите
Коментари:
Добави коментар