Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай
Начало Рецепти Закуска Печени смокини със синьо …

Печени смокини със синьо сирене и Пражка шунка

Печени смокини със синьо сирене и Пражка шунка

Изпълнете рецептата с:

Пражка шунка

Продукти за 4 порции:

• 8 зрели черни смокини
• 8 тънки филийки Пражка шунка Тандем
• 150гр. меко синьо сирене и сирене “Бри”
• 2 супени лъжици балсамов оцет
• пресни листа мента, за гарниране
• зехтин за намазване

 

Приготовление:

1. Фурната се нагрява до 190° С.
2. Смокините се разрязват почти наполовина отгоре надолу, но в долната си част трябва да останат цели.
3. Двата вида сирене се нарязват на 8 парчета и след това се поставят между половинките на смокините. Парчетата Пражка шунка се нареждат върху дъска и върху всяко се поставя по една напълнена смокиня. Краищата на шунката се увиват около плода, като горната част на смокинята остава открита.
Нареждат се в тава за печене.
4. Всяка смокиня се намазва с малко зехтин и се поръсва с няколко капки оцет.
Запичат се във фурната в продължение на 8-10 мин., докато шунката стане хрупкава, а сиренето се разтопи.
5. Преди да се сервират се поливат със соса от тавичката. Поръсват се с черен пипер и се гарнират с листенца мента.

 

Скрий коментарите
Коментари:
Добави коментар