Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай
Начало Рецепти Вечеря Печена тиква със свинско …

Печена тиква със свинско филе и сирене чедър

Печена тиква със свинско филе и сирене чедър

Изпълнете рецептата с:

Пушено свинско филе

Продукти за 4 порции:

• 4 малки тикви (около 700 гр.), предварително почистени от семките
• 800 гр. пушено свинско филе Тандем, нарязано
• 125 гр. масло
• 5 стръка праз лук, нарязани на тънко
• 150 мл бяло вино
• 1 чаена лъжица, свежо, настъргано индийско орехче
• 400 мл сметана за готвене
• 400 гр. сирене чедър (настъргано)


Приготовление:

1. Фурната се нагрява до 190° С.
2. Почистените тикви се поставят в голяма тава.
3. Маслото се разтопява в тиган. Добавя се праз лук и се запържва на среден огън за 15 мин., като се разбърква, докато омекне. Малка част от праз лука се отделя, за да се гарнират тиквите накрая.
Повишава се температурата на печката, добавя се бялото вино и се оставя да поври няколко минути. След това се добавят свинското филе, настърганото индийско орехче, течната сметана и сиренето. След минута се отстранява от огъня.
4. Следва напълване на тиквите с готовата смес.
5. След това тиквите се поставят в голямата тава с малко вода на дъното и се запичат
във фурната около 1 час и 15 мин.
6. Изпечените тикви се поръсват отгоре с отделения праз лук.

Скрий коментарите
Коментари:
desi 2012-01-23 16:21:57
здравейте моми4а искам да ви кажа 4е е доста вкусно спомням си 4е и баба на времето готви нещо подобно
Добави коментар