Защо месните продукти с ниско съдържание на мазнини са важни за нас и нашето здраве
Месото и месните продукти съдържат незаменими аминокиселини, ето защо са едни от най-важните храни за всички възрасти. За да можем да се храним здравословно и пълноценно, не трябва да пренебрегваме някои пояснения относно качеството на месото, а именно:
по-високото качество на месото се определя от относително по-малкото съдържание на животински мазнини. В този смисъл, колкото по-малко е съдържанието на мазнини, толкова по-високо е съдържанието на белтък.
Намаленото съдържание на мазнини позволява повишаване нивото на естествения протеин (белтък). Той съдържа всички видове 9 незаменими аминокиселини, които:
- обновяват клетките;
- изграждат всички ензими, спомагащи за метаболизма;
- контролират хормоналните функции;
- структурират имунните тела;
- изграждат структурата на кръвните клетки.