Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай

УСИЛВАТЕЛИ НА ВКУСА: от Е600 до Е699

Овкусителите засилват съществуващ вкус и/или аромат на месните продукти. Най-често се използват глутаминовата киселина и нейните соли (Е 620 и Е 621 – мононатриев глутамат). Те са градивен елемент на човешките белтъци.


Представители

Е№

Наименование

Максимално ниво

Е620

Мононатриев глутамат

10 g/kg

Е621

Глутаминова киселина

10 g/kg

 

<-- ДОБАВКИТЕ, ПОЗНАТИ КАТО "Е-ТА"