Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай

РЕГУЛАТОРИ НА КИСЕЛИННОСТТА: от Е500 до Е599

Това са вещества, които променят или контролират киселинността или алкалността на храните. Най-често се използват глюконови киселини, като Е 575 – Глюконо-делта-лактон (ГДЛ), открити като натурални съставки на меда и гроздето. Бактерицидното действие на ГДЛ се дължи на потискане развитието на микроорганизмите, като се понижава РН на средата.


Представители

Е№

Наименование

Максимално ниво

Е516

Калциев сулфат

Кн

Е575

Глюконо-делта лактон

Кн

 

<-- ДОБАВКИТЕ, ПОЗНАТИ КАТО "Е-ТА"