Тандем - произвежда висококачествени месни продукти и деликатеси - филе, колбаси, сушени деликатеси, шунка, кренвирши, бекон и др. Страницата на Тандем предлага множество съвети за здравословно хранене, диети, рецепти и полезна информация за пълноценно и здравословно хранене.
Tandem on Facebook
Размер на шрифта Отпечатай

ОЦВЕТИТЕЛИ: от Е100 до Е199

Цветът на месните продукти е едно от основните им органолептични свойства и индикатор за тяхното качество. Оцветителите са вещества, които се влагат в храните за подсилване или възстановяване на цвета. Делят се на две групи според произхода си: естествени и синтетични.


Представители

Е№

Наименование

Максимално ниво

Е100

Куркумин

20 mg/kg

Е101i

Рибофлавин

Кн

Е101ii

Рибофлавин-5-фосфат

Кн

Е120

Кохинил, кармин

100 mg/kg*

Е124

Понсо, кохинил червено

250 mg/kg

Е128

Червено 2G

20 mg/kg

Е129

Алура червено АС

25 mg/kg

Е150

Карамел (a, b, c, d)

Кн

Е160a

Каротини

20 mg/kg

Е160с

Паприка екстракт, капсантин

10 mg/kg

Е162

Оцветител от червено цвекло, бетанин

Кн

<-- ДОБАВКИТЕ, ПОЗНАТИ КАТО "Е-ТА"