ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ И ТЕХНИТЕ ОТГОВОРИ
<-- ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
ИМА ЛИ ГМО В ХРАНИТЕ?
Генетично модифицирани организми (ГМО) са организми, чийто генетичен материал е изменен чрез техниките на генното инженерство. С помощта на тази технология ДНК молекули от различни източници се комбинират ин витро в една молекула, за да се създаде нов ген, който след това се прехвър… Целия текст
ЗАЩО В ТЕЛЕШКИЯ КОЛБАС ИМА СВИНСКО МЕСО?
Телешкият колбас е традиционен български продукт. Съгласно Българския държавен стандарт (БДС) 127 от 1983 г. за производството на този продукт се използва 50% говеждо и 50% свинско месо. Ето защо свинското месо играе съществена роля за вкуса на традиционния Телешки колбас – такъв, к… Целия текст
МОЖЕ ЛИ ВЕДНЪЖ РАЗМРАЗЕНО МЕСО ДА СЕ ЗАМРАЗИ ПОВТОРНО?
Производителите дават ясни указания за условията на съхранение (от -1 до 2 ºС) и срока на годност при непрекъсната хладилна верига от страна на търговския обект и крайния потребител. Ако веднъж размразено месо се замрази отново, това може да предизвика преждевременното му разв…
Целия текст
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КОНСУМИРА ХРАНА СЛЕД ПОСОЧЕНИЯ НА ОПАКОВКАТА СРОК НА ГОДНОСТ?
Този срок е базиран на лабораторни изпитвания от страна на фирмата производител и гарантира безопасността и качеството на готовия продукт единствено и само в рамките на обявената трайност при спазване на условията за хладилно съхранение. … Целия текст